lauantai 23. joulukuuta 2017

Thai Street Food

Idyllisestä Porvoosta Sörnäisten sykkeeseen on käynyt Thai Street Foodin tie. Ketjun ensimmäinen ravintola avattiin tosiaan vuoden 2016 toukokuussa Porvooseen, josta laajennus on edennyt Helsinkiin ja Turkuun. Thaimaalainen ruoka ei kuitenkaan näillä kulmilla ole suinkaan mikään harvinaisuus. Tästä esimerkkinä toimikoon lähes naapurissa sijaitseva Pinto B´staurant.

Lounasaikaan tarjolla on päivän annos (10 €), jonka olenkin aina ottanut. Kahdella ensimmäisellä kerralla söin kanaa cashewpähkinöillä, viimeisimmällä kerralla puolestaan kanaa hapanimeläkastikkeella. Annokset ovat pitäneet sisällään kanaa, riisiä, vihanneksia, kuten paprikaa, porkkanaa ja sipulia sekä lautasen reunalla nököttäneen vihersalaatin. Annostaan pystyy myös tuunaamaan erinäisillä tököteillä ns. tuunaustiskillä. Samasta pisteestä saa myös juomat, jotka kuuluvat lounaan hintaan. Kun tarjolla on colaa, colaa myös otetaan. En sitten tiedä, sopiiko sen nyanssit täydellisesti thaikkuruokaan. Kana ja vihannekset ovat olleet oikein hyviä, riisi on ollut riisiä, mutta se vihersalaatti on aina tuntunut kovin irralliselta ja turhalta. Yhdellä kerralla se oli myös minun makuuni liian sipulista. Ehkä sen tilalle sopisi paremmin joku thaikkuhenkinen salaatti tai sitten vain panostus pääraaka-aineeseen ja sen lisukkeisiin. Mitään alkupalapöytäähän Thai Street Foodista on turha hakea. Jälkkäriksi kuuluu kahvi, joka ensimmäisellä käyntikerralla oli sellaista kuraa, että hyvä ettei jäänyt juomatta. No, se oli pannun viimeinen loraus. Jonkun pitää heittäytyä kiekon eteen, niinhän se menee. Muilla kerroilla kahvi on ollut laadukkaampaa.




Thai Street Food sijaitsee toimintansa toistaiseksi lopettaneen Jamaican Mamasin (joka muuten etsii uusia tiloja) entisissä tiloissa. Siinä missä Mama oli käyttänyt runsaasti vapauksia väripaletin kanssa sisustuksessaan, vetävät thaimaalaiset hillitymmällä ja karummalla linjalla. Mutta tiedättehän: joku tykkää äidistä, toinen tyttärestä? Itse kyllä ihan pidän nykyisistä vaaleista betoniseinistä, ruutuisesta laattalattiasta ja karuista valoista. Tiloja ei kyllä suurin surminkaan tunnistaisi samoiksi. Meteli paljaassa tilassa saattaa ruuhka-aikana yltää kovaksi. Palvelu on tehokasta, ei erityisen ystävällistä. Kuitin mukana tulee numero, joka huudetaan, kun annos tulee tiskille valmiina. Muoviset aterimet ja pahvinen lautanen tuovat katuruokafiilistä, mutta ovatko ne sittenkään välttämättömiä? Miinuksena lisäksi se, ettei päivän lounasannoksia pysty tsekkaamaan etukäteen netistä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





Thai Street Food
Vilhonvuorenkatu 5
00500 Helsinki 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti