lauantai 13. toukokuuta 2017

Jamaican Mamas

Jamaican Mamas oli Hämeentielle alkuvuodesta 2014 avatessaan kaupungin ensimmäinen jamaikalainen ravintola. Sittemmin lokaatio on siirtynyt piirun verran pohjoisemmaksi, Vilhonvuorenkadulle Kurvin läheisyyteen, mutta käsitykseni mukaan se on edelleen ainoa kyseisen saarivaltion keittiöön nojaava ravintola. Jamaican Mamasin itse mama on ravintolan perustaja ja pääkokki Hazel Brevett-Tirronen. Hänen vanhempansa ovat jamaikalaisia ja ”Mama Hazel” onkin oppinut kokkaustaidot äidiltään, kuten saarivaltion perinteisiin kuuluu.


Jamaikalainen keittiö on kiehtova yhdistelmä alkuperäisväestön omaa ruokaa yhdistettynä espanjalaisiin, ranskalaisiin, afrikkalaisiin, intialaisiin ja kiinalaisiin lisämausteisiin. Myös rastafariliike on tuonut matkan varrella oman kasvisruokafilosofiansa kokonaisuuteen.


Olen käynyt Jamaican Mamasin lounaalla kymmenisen kertaa. Lounaslista löytyy raflan nettisivuilta, mutta en ole sitä sen kummemmin tutkaillut. Tarjolla on buffet (10 €), joka on enemmän tai vähemmän samaa kerrasta toiseen: alkukeittoa, köykäinen salaattipöytä, kanaa, jauhelihaa, papumuhennosta, vihanneksia, dumplingeja, riisiä. Runsasta ja konstailematonta kotiruokaa. Täytyy todeta, että varsinkin lihan maustamisen mama osaa. Kana ja chili con carne ovat nimittäin mauiltaan aivan erinomaisia ja oikeastaan aika omintakeisia. Olisiko erinomaiseen makuun syynä kuuluisa jerk – tuo mausteseos, jonka salainen resepti löytyy jokaiselta kotikokiltakin?



Jamaikalaisuus korostuu ravintolan interiöörissä. Saarivaltion tunnusvärit, musta, keltainen ja vihreä, ovat vahvasti esillä kaikkialla. Seiniltä löytyy jos jonkinlaista Jamaikaan liittyvää kuvaa ja taulua.

Jamaican Mamas saa arvostukseni jo pelkästään sillä, että se vie työajatukset hetkeksi Karibianmeren lämpöön ja letkeään tunnelmaan. Kun kokonaisuuteen lisätään maistuva ruoka ja viihtyisät tilat, niin voin lämpimästi suositella lounasmatkaa jamaikalaisiin tunnelmiin. 

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Vilhonvuorenkatu 5 A
00500 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti