torstai 6. huhtikuuta 2017

Hoshito

Sehän on jo vanha juttu, että japanilainen ruoka on muutakin kuin sushia. Kaikki ovat maistaneet ramen-keittoa, donburia ja izakaya-tyylisiä herkkuja, eikö vain? Vallilasta Töölön herraskaisille kulmille pari vuotta sitten muuttanut Hoshito tarjoaa japanilais-aasialaishenkistä katuruokaa eli kaikkea muuta kuin sitä perinteistä sushia. Ja hyvä niin.  



Hoshiton ruokalista löytyy peräseinältä ja tilaukset tehdään tiskille. Maksaa voi kuulemma heti tai myöhemmin. Jaoimme ystäväni kanssa edamamet (Charred Edamame, 6 €), wontonit eli eräänlaiset dumplingsit (Cabbage & Mustard Greens Wonton, 7 €) ja kanansiivet (Nuoc Mam Chicken Wings, 10 €). Pääruoaksi otin vielä teriyakikana-kulhon (10 €), jotta ei pääse nälkä yllättämään ihan heti.


Edamamet olivat kovanluokan pettymys. Pieni kasa ja mauttomiakin vielä. Niin se vain on, että ei ole Izakayan edamameja voittaneita! Wontonit olivat niin ikään skidi pettymys. Uppopaistetut nyytit olivat ok, mutta edes soosi ei niitä pelastanut. Ei niitä olisi tarvinnut uppopaistaa (tarkista kuvasta). Chicken wingsit tuoksahtivat voimakkaasti, mikä herätti meissä sekä orastavaa kiinnostusta että voimistuvaa epäilystä. Siipiä oli neljä, ja ensimmäisen kierroksen jälkeen ystäväni lahjoitti minulle ystävällisesti toisen siipensä. Eli hänelle ei maistunut, minulle ihan kohtuuhyvin. Erikoisen makuisiahan ne ainakin olivat! Kanakulho oli ns. varmaveto. Teriyakissa mukavasti marinoituneet kanapalat olivat herkullisia.



Hoshiton tilat ovat minimalistisen pelkistetyt. Yksi seinä on täytetty japanilaisilla lehtileikkeillä, muuten luotetaan valkoiseen ilman turhia krumeluureja. Hoshito on hauskasti täysin vastakohtainen muuten samasta ilmansuunnasta ponnistavalle AKA Oriental GastroBarin leikkivän ylitsepursuavalle interiöörille. Palvelu sujui tosiaan tiskin kautta, mutta oli ystävällistä. Hinta-laatusuhde jäi harmillisesti pinnan alapuolelle.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





 Hoshito
Arkadiankatu 21
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti