sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Pompier Espa

Testasin alkuperäisen Albertinkadun Pompierin lounaan parisen viikkoa sitten (lue tästä) ja nyt oli aika testata Pompier Espan lounas. Pompierin lounaitahan on kehuttu jopa kaupungin parhaimmiksi. Asiakaspaikkoja on Espalla huomattavasti vähemmän kuin isoveljellään, sillä näillä leveysasteilla neliöillä on hintansa. Paikka on muuten mm. edesmenneestä Postresista tuttu Eteläesplanadin ja Fabianinkadun kulma.

Pompier Espa ei ota lounasvarauksia vastaan, mitä voidaan pitää liiketoiminnallisessa mielessä ainoastaan järkevänä. Jonoa riittääkin koko ajan, eikä yksittäinen pöytä ehdi olla tyhjillään kauaakaan. Tätä kirjoitusta varten kävin ravintolassa kahdesti, kuten asianmukaisen ravintolakriitikon tuleekin – tosin peräkkäisinä päivinä ja molemmat kerrat olivat lounaita. Mutta minkäs teet, ei tässä olla päivätöissä arvostelijana.

Tarjolla on Albertinkadulta tuttu Ehta-salaattipöytä, joka on jo laadukkaaksi todettu. Tähän vaihtoehtoon kuuluu myös keitto (10,10 €). Lämmin ruoka tarjoillaan poikkeuksellisesti lautasannoksena pöytään, mikä on kivaa vaihtelua itsepalvelukulttuuriin tottuneille nöyrille suomalaisille. Päädyin molemmilla kerroilla tähän vaihtoehtoon (sekin 10,10 €). Kaikki herkut eli ns. jackpotin saa 15,60 eurolla, mihin kuuluu myös kahvi. Muutoin kahvi maksaa euron päälle. Ei siis paljoa, mutta mielestäni kahvi voisi aina kuulua hintaan. Vai sanooko joku tarkan markan mies, että ei halua maksaa kahvistaan, jos ei sitä kerran otakaan?

Ai niin, lämpimään ruokaan kuuluu myös pari salaattikippoa salaattipuolelta. Niillä on hyvä katkaista ensinälkä odotellessa varsinaista pääruokaa. Molemmilla käyntikerroilla harmikseni nämä salaattikipot tarjosivat samaa sisältöä (ne peräkkäiset käyntipäivät…). Harmitus jäi kuitenkin kovin lyhytaikaiseksi, sillä vaikka salaatit olivat yksinkertaisia, olivat ne erinomaisen maukkaita: marinoituja tomaatteja ja oliiveja sekä kurkkua korianterisoosissa. Erityisesti kurkun ja korianterin liitto vakuutti ensipuraisusta lähtien. Edellä mainittujen lisäksi lautaselle vielä itseleivottua leipää ja taivaallista hummusta. Huikea startti!


Ensimmäisellä kerralla lämmin ruoka oli Ras el hanout -jauhelihavarras kuminajogurtin ja tabbouleh-salaatin kera. Pohjoisafrikkalainen maustehässäkkä saatteli laadukasta lihaa luoden yksinkertaisesti ensiluokkaisen kokonaisuuden. Jälkimmäisellä kerralla eteeni tuotiin Chuck Tender Burger ja paahtoperunoita. Tämäkin annos oli mainio: maut olivat harkittuja eikä niitä ollut liikaa. Kokonaisuus toimi. Pompier Espan annokset eivät ole suurensuuria, mutta ne ovat aivan riittävän kokoisia kaikille meille buffettien pyöristämille toimiston sankareille. Jos muuten jää aikaa, eivätkä jonottajien syyllistävän pistävät katseet tule selästä läpi, kannattaa panostaa se euro Johan & Nyströmin herkulliseen kahviin. Se sijoitus tuottaa mielihyvää työpäivän loppuun saakka.



Pompier Espan vahvuus on ensisijaisesti laadukas ja monipuolinen ruoka. Heikkous on sitten kai se, että paikka on pirun suosittu ja ainakin ruuhka-aikoina (en tiedä vaikka kestäisi koko lounasajan) joutuu todennäköisesti jonottamaan tovin paikkaansa auringossa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Pompier Espa
Eteläesplanadi 8
00130 Helsinki
http://pompier.fi/espa/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti