torstai 8. lokakuuta 2015

Pompier


Pompierejähän on kaksi. Tehtäköön se heti selväksi. Alkuperäinen löytyy Albertinkadulta (sisäpihalta) ja uudempi sijaitsee Espalla. Itse olen käynyt vain Albertinkadulla lounaalla pariin otteeseen, Espa on vielä kokematta. Avauksestaan lähtien Pompierin lounasta on kehuttu eri medioissa ja kaveripiirissäni. Onpa sitä väitetty jopa kaupungin parhaimmaksi lounaaksi. Se on paljon sanottu se!

Lounaalla valittavana on joko salaattibuffet ja keitto tai kotiruoka – tai ns. täyskäsi eli kaikki ruoat, mitä keittiö on loihtinut. Tässä tapauksessa muut vaihtoehdot täytyy nokittaa vain 2,5 eurolla, mikä ei nähdäkseni ole liikaa (normilounas 10,10 €, koko setti 12,60 €). Kun haluan saada kokonaisvaltaisen tuntuman ravintolan tarjonnasta ja osaamisesta, otan yleensä laajimman kattauksen. Niin nytkin. Täytynee muuten myös muistuttaa, että Pompier tarjoaa lounastajalle pienen (8 cl) viinitilkan mainioon kahden euron hintaan, mahtavaa!

Tarjolla ollut salaattibuffet poikkesi kivalla tavalla perinteisestä. Ja pakkohan sitä vieressä ollutta keittoakin oli maistaa! Eli ihan pikkuinen annos kermaista maissi-kasviskeittoa ja päälle salsa verdeä. Tämä ensimmäinen setti varmasti olisi jo itsessään riittänyt kaltaiselleni tavalliselle toimistotyöläiselle, jonka väkevimmät suoritukset tapahtuvat omassa pääkopassa ja työpäivän fyysisin suoritus on hakea kahvia toimiston keittiöstä. Kotiruokana oli porsaankylkeä teriyaki-kastikkeessa ja nuudeli-vihanneswokkia.

Alkusalaattipöytä oli hyvä, kuten myös keitto. Sen sijaan pääruoka oli isomman luokan pettymys. Possu oli hmm… no aika läskistä. Pieni salikuuri olisi ehdottomasti tehnyt sille hyvää. Possusiivuista sai ottaa noin kolmanneksen pois. Lisäksi nuudelit olivat paakkuuntuneet ylikypsyydessään. Edelliskerralla kotiruoka oli tätä kertaa parempi (sipulipihvi & muusi), mutta joka tapauksessa voin todeta, että puheet kaupungin parhaasta lounaasta ovat vahvasti ylimitoitettuja.

Pompier kyllä haalii lähiseudun nälkäisiä työläisiä aika isolla kädellä kiehtovaan miljööseensä. Jonoa oli nimittäin melkeinpä koko ajan. Vaikka saliin mahtuu kymmeniä ihmisiä, oli lähes joka paikka varattuna kiireisimpään lounasaikaan. Miljöö on ehtaa 1950-lukua ja jo sinänsä käynnin arvoinen. Pompierin nimi on muuten ranskaa ja tarkoittaa suomeksi palomiestä. Nimi juontuu Helsingin Vapaapalokunnasta, joka on pitänyt majaansa samaisessa talossa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Pompier Albertinkatu
Albertinkatu 29
00180 Helsinki
http://pompier.fi/albertinkatu/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti