lauantai 6. toukokuuta 2017

Kolm Sibulat

Ikoninen The X-Files -sarja opetti meille maan ulkopuolisesta elämästä kiinnostuneille turakaisille, että totuus on tuolla jossain. Sittemmin olemme oppineet, että totuus ei asu ainakaan Tallinnan vanhassa kaupungissa. Siellä eivät sijaitse myöskään kaupungin mielenkiintoisimmat – ja uskaltaisinko sanoa parhaimmat – ravintolat. Niitä etsiäkseen täytyy ottaa jalat tai pirssi alle ja liikkua turistien kansoittamien valtavirtojen ulkopuolelle. Hyväksi havaittuja alueita ovat muun muassa Telliskivi ja Kalamaja. Niille kulmille suuntasimme lounaan perässä myös aurinkoisena huhtikuun viikonloppuna.



Raskaan laivamatkan karkottajaksi piti heti kärkeen tilata raparperi-minttu G&T (7,5 €). Aika jokeri, või mis? Värikäs drinkki näytti paremmalta kuin miltä maistui, mutta teki tehtävänsä: siirsi mielenmaiseman Tallinnaan ja viikonloppuun. Kolm Sibulatin alkupalalista on kiehtova kokoelma itään päin kallellaan olevia alkuruokia. Tästä huolimatta päädyin länsimaisen elämäntyylin ikiaikaiseen klassikkoon: härkä-carpaccioon parmesanjuustolla ja tryffelimajoneesilla (11 €). Ensipuraisut olivat hekumallisen herkullisia, mutta mitä pidemmälle annosta söin, sitä enemmän tymäkän makuinen tryffeli dominoi herkkää härkää. Maut olivat itsessään hyviä, mutta keskinäinen balanssi ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Toiseksi alkupalaksi jaoimme georgialaisen leivän (kuvassa puolikas leipä), jossa oli punajuuripestoa, hummusta ja vuohenjuustoa (7,5 €). Leipä oli mukavan rapeaa ja turhuuksien roviolle mielessäni jo aikoja sitten uhraamani vihreä salaatti annoksessa yllättävän raikasta ja hyvällä öljyllä valeltua.




Ravintolassa on ”oikeakin” pääruokalista, mutta tuhtien alkupalojen jälkeen minulle riitti aivan hyvin nuudelikeitto possulla, uppomunalla sekä asiaankuuluvilla vihanneksilla ja sienillä (10 €). Liemi oli hartaudella tehty, kuten tällaisissa keitoissa pitääkin. Possu oli mehevää, muhevaa ja maistuvaa. Kun vihannekset ja sienetkin toimivat, voin todeta, että keitto oli nappisuoritus. Juomien suhteen jatkoin jokerilinjalla, sillä valitsin keiton kaveriksi jenkki-rieslingin (15 cl, 7 €), have you ever heard about that? Pienenpienen makeuden ja hyvän hapokkuuden rajapinnalla tasapainoileva viini oli osuva valinta possukeitolle. Koska iltaselle oli varattu Restoran Noa, ei jälkiruoille jäänyt tällä kertaa sijaa.



Ravintolan sisustus on rosoisen tyylikäs. Sisustuslehtiä on luettu, kun raflan miljöötä on luotu. Jostain syystä olen kaikilla kolmella käyntikerralla löytänyt itseni ravintolan hirsiseinäiseltä puolelta. Ulkoapäin katsottuna se onkin lisärakennus, mutta ei sitä sisällä muusta kuin seinistä huomaa. Tarjoiluhenkilökunta oli nuorta ja rennon huolehtivaista. Asiakkaasta välitettiin.

Kolm Sibulat on Tallinnan ”uuden aallon” ravintoloiden ykkösketjun laituri. Ravintola on ehdottomasti oman matkansa arvoinen.  


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Kolm Sibulat
Telliskivi 2
Tallinna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti