maanantai 17. huhtikuuta 2017

Sori Taproom

Sori Taproom syntyi kalliolaisten ravintolayrittäjien ja Virossa toimivan suomalaispanimo Sori Brewingin taustatyyppien yhteisen rakkauden hedelmänä helmikuun alussa. Se tarjoilee Suomen skenessä mielenkiintoisen ja laajan valikoiman hanaoluita. Kun yhdistää laadukkaan juomatuotteen kovatasoiseen, jenkkiklassikoihin nojaavaan ruokatuotteeseen, niin kombo alkaa kuulostaa oikein kiehtovalta ja toimivalta. Serious beer for not so serious people – kuten Sori Taproomin slogan kuuluu!


Kävin Sorissa pariin otteeseen lounaalla. Ensimmäisellä kerralla otin vasikanposkea kermaisella sinappikastikkeella, ranskalaisilla ja vihanneksilla (12,90 €). Mutta ennen sen pöytään saapumista oli tietysti testattava ravintolan salaattipöydän antimet. Tarjolla olikin särmikkään monipuolinen valikoima: pastasalaattia aurinkokuivatulla tomaatilla, oliiveja, fetaa, marinoituja valkosipulinkynsiä, marinoituja kurkkuja sekä Caesar-salaattia. Ne päätyivät lautaselleni, mutta muutamaa muunkinlaista salaattihärpäkettä löytyi edellä mainittujen lisäksi. Täytyy sanoa, että nyt mentiin heittämällä heti yhdeksi kaupungin parhaimmaksi alkusalaattipöydäksi! Muhkean salaattiannoksen jälkeen vasikanposkikaan ei pettänyt. Liha oli oivasti tehty ja sitä komppasi hyvin sinappikastike. Ranut ja vihannekset tyytyivät sivuosiinsa, mutta olivat silti maistuvia. Suolassa ei oltu säästelty – vähempikin olisi riittänyt.



Toisella kerralla päädyin kevyen harkinnan päätteeksi burgeriin, tarkemmin sanottuna Sori ¼ lbs Royal Burgeriin (12,90 €). Sitä säestivät kiltisti jo edelliskerralta tutut ranskalaiset sekä tulisesti maustetut suolakurkut. Uskokaa tai älkää, mutta hampurilaisesta tuli mieleen mäkkäristä tuttu ”euron juusto”. Enkä tarkoita tätä puhtaasti haukkuna, mutta ulkonäkö oli kyllä yllättävänkin vaatimaton. Ensipuraisu paljasti, että kyse on kuitenkin ”aidosta asiasta”. Maut olivat kohdillaan, vaikka kauhean kompleksinen kokonaisuus ei ollut kyseessä. Aika perus lounashamppari. Alkusalaattipöytä hallitsi tälläkin kertaa ilmatilaa laadukkaalla runsaudellaan.


Oluethan Sori Taproomissa ovat puoli ruokaa. Lounaallakin ehdotetaan reilun parin desin lounasbisseä ruoan kylkeen kuin se olisi maailman luonnollisin asia. Ja niinhän sen kuuluisi ollakin, god dammit! Ilokseni huomasinkin, että varmaan puolet lounastajista tähän tarjoukseen tarttui. Katajainen kansakin voi siis oppia juomaan sivistyneesti. Viinimiehenä arvostan enemmän Pennyn tyylisiä viinitarjouksia. Ilmeisesti sellainenkin olisi tarjolla, mutta siitä ei mainittu tiskillä mitään.

Sori Taproom on tyylikäs, ajassa kiinni oleva ravintola, kuten odottaa sopii. Iso baaritiski hanoineen hallitsee tilaa. Sivuseinän kaakelit suuren logon kera on mahtipontisen hieno ”yksityiskohta”. Pidin myös puupöytien koristekaiverruksista. Maailmanmenoa on hyvä katsella suurista ikkunoista. Parhaat paikat ovat siis täälläkin ikkunan äärellä. Porukka on kyllä löytänyt Sorin lounasaikaan vapaista pöydistä on ollut pulaa.

Kaiken kaikkiaan Sori Taproom on tasokas uutuusravintola hyvän amerikkalaistyylisen ruoan ystäville, unohtamatta myös janoisempaa kansanosaa. Sorille voi hyvin ennustaa valoisaa tulevaisuutta luontevana kohtaamispaikkana, esim. töiden jälkeen tai viikonloppuisin. Myös suhteellisen keskeinen sijainti edesauttaa menestystä. Cheers vaan ja ensi kertaan!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Sori Taproom
Vuorikatu 16
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti