torstai 16. maaliskuuta 2017

Classic Pizza (Stockmann)

Täydellisen pizzan kaavaa ei voi laskea ulos Excelistä tai tukeutumalla piin likiarvon antamiin mahdollisuuksiin. Täydellisen, tai ainakin hyvän, pizzan tunnistaa, kun se kohdalle osuu. Rakkauteni pizzaa kohtaan on varmasti tullut selväksi blogiani lukeneille. Viime lokakuussa rankkasin ensimmäisen blogivuoden viisi parasta pizzaa. Tällä kertaa hamuilin hyvää pizzaa verrattain erikoisesta paikasta, nimittäin kriiseissään kipuilevan Stockmannin sisältä.

Regatastaan tutusta Hangosta Suomen kartalle ponnistanut Classic Pizza -ketju on sijoittunut myös Helsingin kuuluisimman tavaratalon alimpaan kerrokseen, siihen Alkon ja Powerin epämääräiseen välimaastoon. Perheyritys on jo ehtinyt reilusti ylittää angstiset teinivuotensa ja saavuttanut kunnioitettavan 21 vuoden iän.


Classic Pizzan valikoimasta löytyy yli 20 toinen toistaan herkullisemmalta kuulostavaa pizzaa. Trendikkään hauskalta tuntuu, että valikoimassa on myös huippukokkien inspiroimia luomuksia, kuten Jyrki Sukulan Truffo tai Tomi Björckin Phangan Lover! En kuitenkaan syttynyt julkkiskokkien näkemyksistä, vaan päädyin Alppien omaan poikaan Alpen Würsteriin (14,50 €), joka sisälsi tulista salsakastiketta, mozzarellaa, raclette-juustoa, pekonia, bratwurstia, maustekurkkuja ja piparjuurismetanaa. Eli juuri sellainen kokonaisuus, johon voisi kuvitella törmäävänsä Napolissa tai Roomassa. Not! Mutta en olekaan pizzapuristi, vaan hedonistinen nautiskelija.


Täytyy sanoa, että pizza oli kaikessa makujen mahtipontisuudessaan ja rohkeudessaan aivan verraton kokonaisuus. Raclette-juusto toi kivasti erilaista makua, jota piparjuurismetana ja maustekurkut täydensivät. Siis todella hyvää pizzaa! On selvää, että kyse ei ole mistään raikkaan kevyestä pizzasta, vaan täysiverisen tuhdista ja suhteellisen rasvaisesta lätystä. Jano oli sen mukainen koko loppuillan, mutta se ei tahtia haitannut, kun oli maistanut niin muhkean herkullista pizzaa. Classic Pizzan Alpen Würster mahtuisi blogin historian top 5 parhaat pizzat -listalle ja sehän on se luonnollinen maali, johon kaikki pizzaa tarjoavat ravintolat pyrkivät.

Tarjoilu oli harvinaisen aitoa, välittävää ja ystävällistä vanhemman rouvan toimesta, jonka kasvot koristivat myös paksua esittelykirjasta, josta samalla löytyi myös ravintolan ruokalista. Classic Pizzan liikeidea on tehdä pizzasta arjen luksusta korkealaatuisilla raaka-aineilla ja hyvällä palvelulla. Tässä se toden totta onnistui!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Classic Pizza
Aleksanterinkatu 52

00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti