sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Social Food Burgerjoint

Burgerhuuma ja samalla myös kaupungin parhaan hampurilaisen metsästys jatkuvat edelleen. Kurvin urbaaneihin ja rosoisen elämänmakuisiin maisemiin avasi hampurilaisravintoloiden viimeisin tulokas pysyvän spottinsa noin kuukausi sitten. Kyseessä on Social Food Burgerjoint, aiemmin erilaisista katuruokatapahtumista tutun burgerikärryn taustalla oleva poppoo.

Heti avauksen jälkeen kävin pariin otteeseen lounasaikana ovensuussa norkoilemassa vain todetakseni, että sisälle ei mahdu ja ulos asti venynyt jono ei houkutellut jäämään odottelemaan – vaikka sosiaalinen media oli mainostanut väkevästi sisällä tarjottavia herkkuja. Eräänä kuulaana arkipäivänä lounasaikaan mahduin kuitenkin vihdoin sisään ja sain jopa ruokintapaikan itselleni. Ja mikäs siinä oli istuskellessa, Tebianin tekemässä tyylikkään kulmikkaassa pöydässä. Tilathan Burgerjointissa ovat kompaktit, sillä istumapaikkoja ilmoitetaan olevan tasan 19. Kahdeskymmenes ja sitä seuraavat voivat kuitenkin ottaa burgerinsa mukaan, joten no worries! Ai niin, todella komea harmaasävyinen graffiti on vallannut takaseinän kokonaan.


Hätäisimmät teistä jo huutavat, että entä se ruoka? Sehän on pääasia, eikö vain? No, niinhän se taitaa olla. Ja sehän on ollut helkutin hyvää. Otin tiiviiltä listalta Bronx-burgerin (9 €), jossa pääosaa esitti 200-grammainen kypsyysasteeltaan mehevän täydellinen pihvi. Sitä komppaamaan ei sitten tarvittukaan kuin upeasti sulanutta juustoa ja vähän sipulia ja majoneesia. Mielettömän hyvää. Poissa olivat kaikki turhakkeet, joita liian usein sullotaan sämpylöiden väliin – ikään kuin viemään huomiota tärkeämmiltä ainesosilta. Höpö höpö, keep it simple stupid, sanoi jo Aurinkokuningas aikoinaan.

Toisella käyntikerralla oli pakko testata ns. Gordon Gekko -vaihtoehto eli Wallstreet (11 €). Se erosi Bronxista sillä, että väliin laitettiin Serrano-kinkkua. Kenties majoneesi oli myös täyteläisempää. Täytyy sanoa, että pikkuveli vei voiton, sillä ei sitä kinkkua enää väliin kaipaa. Todella hyvää tämäkin silti oli! Burgerjointin sydämenä sykkii muuten puuhiiligrilli, joka jättää miellyttävän savun maun hampurilaisiin.

Burgerien kaveriksi on ollut pakko tilata ranskalaiset (3,50 €) ja ensimmäisellä kerralla myös limemajoneesi (1 €). Taitaa mennä jo lepertelyn puolelle, mutta ranutkin olivat esimerkillisiä. Täydellisesti valmistettuja. Itse tehty ketsuppi oli sen verran herkullista, että limemajo jäi kakkoseksi. Vettä kun tilaa ruoan kyytipojaksi, saa käteensä puolen litran vesipullon kahdella eurolla. Jälkimmäisellä kerralla säästin ja jätin veden ostamatta. Selvisin juuri ja juuri Kurvin janoisten sankarien läpi takaisin työmaalle vettä juomaan.


Social Food Burgerjointissa burgeri ja ranskalaiset ovat hampurilaiskentän aivan ehdotonta parhaimmistoa. Eniten se muistutti Hietalahden kauppahallin Roslundin hampurilaista, joka myös kaikessa yksinkertaisuudessaan oli todella tasokasta mussutettavaa. Burgerjointin (kuten myös Roslundin) burgeri on kuitenkin sen verran kohtuullisesti mitoitettu, että ne ranut on syytä ottaa kylkeen.

Niille teistä lukijoista, jotka etsitte aika ajoin täydellistä hampurilaista, voin varauksetta suositella käyntiä Kurvissa. Uskon vakaasti, että näillä näytöillä Social Food Burgerjoint saavuttaa klassikon aseman Helsingin burgerskenessä välittömästi.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





Kulmavuorenkatu 4
00550 Helsinki

2 kommenttia:

  1. Kävin emännän kanssa viikonloppuna ostosten lomassa piipahtamassa Social burgerjointissa. Hämmentävää kyllä, se oli ensimmäinen kertani kyseisessä paikassa, vaikka olenkin purilaisten suuri ystävä. Otin Season Cheese burgerin, joka sunnuntaina oli sinihomejuusto-paistettu sipuli (13€). Niin ja kylkeen tietysti ne ranut ja kyytipojaksi limpparin, yhteensä 19 €. Ranskalaiset olivat annoksen paras osa. Ne oli mukavan rapsakoita ja parmesaani viimeisteli tämän sivuannoksen. Hampurilainenkin oli kohtalainen, mutta parempiakin olen syönyt. 0,25 litran limu (2,5€!) tuntui rahastukselta. Mielelläni olisin huuhtonut Kampin ja Foorumin käytävillä kuivuneen suuni suuremmalla määrällä kolajuomaa. Toista pulloa en malttanut ostaa. Annan hyväksyvän nyökkäyksen arvostelullesi kokemuksen ja hinta-laatusuhteen osalta, vaikka ne ovatkin mielestäni hieman yläkanttiin. Lounaan osalta varmasti molemmat kolme tähteä! Hampurilaisen osalta kaupungin parhaan purilaisen peli ei ainakaan tällä haavaa ratkennut. Metsästys jatkukoon!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Huomasitko muuten, että ketjuksi muuttuneen ravintolan Citycenterin toimipisteestä olen kirjoittanut tätä uudemman arvostelun?

    Olen samaa mieltä, että usein juomat ovat suhteettoman kalliita. Ehkä ravintola repii niiden myynnillä katteensa? Ranut ovat tosiaan superherkullisia, markkinoiden parhaita nekin. Burgerikannassani en suostu taipumaan, nämä SBJ:n burgerit ovat parhaita, joita olen elämässäni maistanut. Simppeleitä, mutta syntisen herkullisia ja laadukkaita. Kysymys siis kuuluu: missä sinä olet syönyt elämäsi parhaan burgerin?

    VastaaPoista