tiistai 28. marraskuuta 2017

Onda

Kaikkien pitämä ja monien rakastama Onda koki kovan kohtalon vuodenvaihteessa, kun ravintolan toiminta jäi taloyhtiöremontin jalkoihin Toisella linjalla Kalliossa. Uusia tiloja etsittiin, mutta ne myös löydettiin: Siltasesta! Harmi vain, että tulokkaan tieltä joutui lähtemään Lie Mi, joka puolestaan löysi uudet tilansa Töölöstä Runeberginkadulta. Lie Min lounaat tulivat aikoinaan tutuiksi, mutta uusi lokaatio ja edesottamukset ovat vielä testaamatta. Onda avautui vapun jälkeen ja on siitä lähtien vastannut Siltasen ruokahuollosta.


Ondankin lounaat on testattu niin kesällä terassilla auringonpaisteessa varpusia (ei sentään lokkeja, huh!) hätistellessä kuin kylmien kelien aikaan sisällä. Ondan lounaalla kasvis- ja vegaaniruokailija ei pety, mutta eipä pety myöskään lihaa syövä kansanosa. Toinen buffaruoista on aina lihaa tai kalaa ja toinen kasvisruokaa, kuten on asian laita myös lautasannosvaihtoehtojen kohdalla. Näiden lisäksi lounaalla tärkeässä osassa on ”salaattipöytä”. Sillä käsitetään ne monenkirjavat kipot ja kulhot, joista voi ottaa mitä värikkäimpiä ja mielikuvituksellisimpia salaatteja ja tahnoja. Ne ovat oikein maistuvia ja niiden ainoa miinus seisookin siinä, että kulhojen antimista omalla lautasella saa harvoin kovin kuvauksellisia ottoja.



Olen usein ottanut buffetin (10,80 €), mutta joinakin kertoina myös ns. porvarivaihtoehdon  eli lautasannoksen (kasvis 12,20 € tai liha 13 €). Tällöin on katiskaan tarttunut esim. grillattua pikkumustekalaa valkosipuliperunamuusilla tai ansaan jäänyt souvlaki grillivartaita tsatsikilla ja perunoilla. Kuten sanottu, buffethommat menevät helposti lautasella iloiseksi sekamelskaksi, mutta homma pysyy aika hyvin kasassa lautasannosten kohdalla. Sen minkä ne kenties häviävät koossa, voittavat ne makurintamalla. Huomioitakoon kuitenkin se tosiasia, että buffa kuuluu lautasannosten hintaan. Lounaan miinus on se, että kahvista joutuu maksamaan päälle, mitä voidaan yleisen elämänkokemuksen perusteella pitää lähinnä rikoksena ihmisyyttä vastaan.



Vaikka ruokatuote ja miljöö ovat muuttuneet sitten Lie Min, on jollakin tapaa sama rennon letkeä ja rosoinen meininki pystytty Ondassa säilyttämään. 

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Onda

Hämeentie 13
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti