keskiviikko 9. elokuuta 2017

El Fant

Ne ajat alkavat olla takana, kun joka ikinen perjantai toimistojen kahvikoneilla sekä maamme kalleimpien yksityispäiväkotien hiekkalaatikoilla puhuttiin tulevan viikonlopun brunssipaikoista. Mutta ei hätää: brunssit ovat vain arkipäiväistyneet! Nyt ne ovat osa jokapäiväistä elämäämme (kuvainnollisesti toki). Brunssi vertautuukin maailmanhistorian keksintökilpailuissa vähintään samalle asteikolle kirjapainotaidon ja lomaltapaluurahan kanssa, sillä ei ole toista asiaa, joka yhdistää täydellisesti joutilaisuuden herkutteluun.

El Fant sijaitsee Torikortteleissa, Helsingin kaupunginmuseon naapurissa. Vaikka El Fant tarjoaa niin aamiaista, brunssia, lounasta kuin illallistakin, niin erityisesti El Fantin brunssi on kutkutellut mielessä pitkään. Pöytävaraus on muuten hyvä tehdä, ja sekin hyvissä ajoin. Porukkaa riittää.

El Fant ei ole perinteinen brunssipaikka siinä mielessä, että siellä ei törmää notkuviin buffapöytiin tai ihmiskunnan alennustilaa kuvaaviin lähmäisiin astioihin ja ottimiin. Homma toimii tyylikkäästi pöytiintarjoilu-periaatteella, mikä miellyttää meikäläistä. Maksu (28 €) hoidetaan alkajaisiksi kassalle. Samalla kysytään allergiat sun muut epämääräiset hedonistisen elämän rajoitteet. Good Life Coffeen kahvia saa hakea tiskiltä niin paljon kuin kahvihampaan kolotuksen poistamiseen tarvitaan.


Päivän smörrebröd oli tehty marinoidusta munakoisosta, tomaatista ja vihreästä. Erilainen, mutta houkutteleva avaus. Joku kölvi voisi kysyä, että missä liha, mutta antaa kysyä. Nyt mennään tämä kerta vain kasvisten ja kalan voimalla. Leivän kanssa alkupalaksi tuotiin myös mustikkatuorepuuroa, jossa oli marjoja, mantelia ja chia-siemeniä. Nyt jouduin hieman pettymään. Lopputulos oli ihan mallikas, mutta jotenkin sitä odotti vielä täyteläisempiä ja voimakkaampia makuja. Vaimo tekee parempaa.




Seuraavaksi ystävällinen tarjoilija vuorasi pienen pöytämme pääruoilla. Niitä nimittäin tuotiin kerralla useampi kippo jaettavaksi. Savustettu lohi kera fenkolin ja marinoitujen kantarellien oli todella herkullista, kuten myös uudet perunat kapristen kanssa. Brunssin tähdeksi nousi kuitenkin yllättäjä kärkiryhmän takaa: paistetut maa-artisokat! Niissä oli hurmaava makumaailma. Pääruoan muut partikkelit pestomarinoidut tomaatit, munakokkeli kevätsipulilla sekä vihreä salaatti pelasivat roolinsa niihin kohdistuvien odotusten mukaisesti.


Brita-kakku musti- ja mansikoilla päätti hienostuneen brunssin jättäen mieleenpainuvimmat hetket pääruoan kontolle. Jälkiruoka oli hyvä, mutta ei erityinen. Kakun marenki oli jätetty paikka paikoin hieman turhan raa’aksi omaan makuuni.

Palvelu oli poikkeuksellisen huolehtivaista, ystävällistä ja iloista. El Fantin sisustus on pelkistetyn vaalea. Se tuntuu luovan tilaan seesteistä harmoniaa.

Jos kaipaat erilaisen tyylikästä brunssia etkä jaksa ainaista ähkyn tuomaa morkkista, valitse El Fant! Ja muista se varaus. 


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Katariinankatu 3
00170 Helsinki

2 kommenttia: