tiistai 23. elokuuta 2016

Meat District

Porvoo on gastroturistien pienimuotoinen mekka. Pieneltä alueelta löytyy laaja kirjo toinen toistaan houkuttelevampia ravintoloita. Perinteisten Porvoon kesäreissujen yhteydessä tutuiksi ovat tulleet muun muassa SicaPelle ja Bistro Sinne. Molemmat laatupaikkoja.


Alkukesällä Porvoon vanhasta kaupungista kuului kehuvia juoruja, jotka levisivät kulovalkean tavoin Helsinkiin saakka. Vihjailtiin laatulihasta, riiputetusta lihasta, luomulihasta, ylipäätään lihallisista iloista! Meat District oli avannut ovensa ja hurmannut ensimmäiset kävijänsä. Lähes niiltä sijoiltani varasin lähdön m/s J.L. Runebergilta loppukesän lauantaille, koska pakkohan tällaisen laatulihan rakastajan on näin hehkutettu paikka käydä testaamassa.


Pitkä merimatka kalakeittoineen ja raskas iltapäivä Porvoon juomaravintoloissa chillaillen olivat kuitenkin tehneet tehtävänsä: Meat Districtin viihtyisällä terassilla suoritetun pitkällisen tuumailun jälkeen päätimme vaimon kanssa ottaa molemmille vain pääruoat, koska nälkä ei alkuillasta enää ollutkaan suuren suuri. Näin ollen keskityimme vain ja ainoastaan pääruokalistaan, joka oli ilahduttavan simppeli. Valitsin Pluma d Ibericon (28 €) eli suomeksi yksinkertaisesti Iberico-possua, joka kenties kelmeästä ulkonäöstään huolimatta paljastui äärimmäiseksi herkuksi. Liha oli niin maukasta ja taidokkaasti tehty, että se käytännössä suli suuhun. Maut olivat yksinkertaisessa annoksessa muutenkin hienossa balanssissa. Annos oli kaikessa pröystäilemättömyydessään ehdottomasti yksi parhaimmista liha-annoksista koskaan! Ja se on toki paljon sanottu.


Vaimoni valitsi listalta Smoked beef cheekin (27 €), jota pääsin ilokseni maistamaan. Parisuhde-etuja katsokaas. Annos oli esteettisesti osuvampi kuin omani, mutta mielestäni hävisi maussa sille kohtuullisen selvästi. Tätä ei pidä kuitenkaan käsittää väärin: tämäkin annos oli perin ensiluokkainen. Annosten mukana tuotiin maukkaat kotitekoiset ranskalaiset sekä raikas salaatti jaettavaksi. Kuten arvata saattaa, molemmat olivat esimerkillisiä omassa tyylilajissaan. Italialainen punaviini (11 € / lasi) hoiti tyylikkäästi oman leiviskänsä, mutta jätti estradin itseoikeutetusti illan pääesiintyjälle eli lihalle.


Edesmenneen ”etanaravintola” Timbaalin tiloihin majoittunut Meat District on sisustukseltaan leikkisän tyylikäs, samaan aikaan moderni ja kodikas. Huomaa, että asialla ovat olleet todelliset tekijänimet. Palvelu oli nuorekasta ja rentoa. Pisteet myös siitä, että eri viinejä sai pyytämättä tyypata ennen valintaa. Kahdesta vaihtoehdosta on miellyttävän helppoa valita omaan suuhun paremmin sopiva viini. Kuriositeettina mainittakoon, että oli hauska seurata tarjoilijan ja korpin(?) välistä ennen kaikkea henkistä, mutta osittain myös fyysistä taistoa terassin kuninkuudesta. Lintu voitti.


Meat District oli huikaiseva kokemus. Lihaa paikassa totisesti osataan tehdä. Harmittamaan jäi vain yksi asia: miksi emme olleet nälkäisempiä sinne mennessämme? Tämä tarkoittaa kuitenkin luonnollisesti vain sitä, että seuraavallakin Porvoon reissullamme kohteeksi valitsemme Meat Districtin ja silloin iskemme vuorenvarmasti haarukkamme kiinni MD all in -kimaraan (79 €), jota ravintoloitsijat itse kutsuvat ”sosiaalisen syömisen turnaukseksi”. Mielikuvissani eteeni tuodaan illan mittaan toinen toistaan herkullisempia liha-annoksia, kunnes kaadun kuoll…. tyytyväisenä lattialle.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Meat District
Gabriel Hagertin kuja
06100 Porvoo
http://www.meatdistrict.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti