torstai 9. kesäkuuta 2016

Naughty BRGR

Viime vuoden lopulla Helsinkiin saapui kuningas: itseoppinut hampurilaismestari ja Suomen ensimmäisen Top Chef-kauden voittaja Akseli Herlevi oli luvannut tuoda pääkaupunkiin hinta-laatusuhteeltaan parhaimman hampurilaisravintolan. Kovat olivat puheet, ja hype mediassa ja kaduilla sen mukainen. Missä mennään nyt reipas puoli vuotta avauksen jälkeen?

Kritiikin kirves on ainakin erinäisillä turuilla ja toreilla heilunut, se on tässä vaiheessa selvää. Milloin pihvi on ollut raakaa, milloin paistopinta puuttunut ja milloin karu interiööri ei ole napannut tai palvelumuotoilu on ontunut. Palautetta on kuitenkin kuunneltu herkällä korvalla, sillä ensimmäisellä käynnilläni tilaukset haettiin vielä tilausnumeron huudon perusteella (mikä haittasi seurustelua, kun piti samalla kuunnella korva tarkkana omaa numeroa) – toisella kertaa käytössä olivat jo ”klassiset” piipparit. Kaikesta huolimatta kansaa on ravintolassa riittänyt. Ensimmäisellä reissulla jono ulottui tuulikaappiin saakka ilta-aikana, toisella kertaa ei jonoa ollut, mutta ravintola oli kyllä muutoin lähes täynnä.


Tiiviiltä listalta voi valita neljästä vakioburgerista ja yhdestä kuukausittain vaihtuvasta burgerista. Pihvin voi ison nälän iskiessä tuplata tai triplata. Ranuja saa niin normaalina kuin bataatista tehtynä, sekä tuunattuna että ilman. Kaverilta kuultujen kehujen johdattelemana valitsin Cuban Frita -hampparin (13 €). Kuubalaisen lopputuotteesta ilmeisesti tekevät chorizo ja kananmuna. Burgerista ei ole pahaa sanottavaa. Pihvi oli tehty asiallisesti, sämpylä keskimääräistä parempi ja lisukkeet maistuvia. Sanoisin, että mennään samalla laatujanalla kuin Friends & BRGRS. Eli ollaan ylempänä kuin pikaisemmat ja edullisemmat pikaruokahampparit, mutta toisaalta matkaa on vielä kaupungin parhaimpien luksuspurilaisten luo. Ei siitä pääse yli eikä ympäri, että Stadin paras bursa löytyy edelleen metromatkan päästä Herttoniemen Treffi Pub & Bistrosta!


Ravintolan nimi taitaa tulla siitä, että paikan hampurilaisten syöminen on todella sottaista puuhaa. Autenttista kenties, mutta tuhmaa. Erikoispisteet annan ehdottomasti bataattiranuille (4,20 €), jotka veivät kielen mennessään eurolla tilatun soosin kera.

Paikan miljöö on täynnä hauskoja ja vähemmän hauskoja yksityiskohtia kokonaisuuden jäädessä kuitenkin plussan puolelle. Naughty BRGR:n päätuote eli burger toimii, kuten myös maistamani lisukkeet, mutta ennen avausta kovasti mainostettu hinta-laatusuhde ei nouse taivaisiin. Juomavalikoima on ainakin viinien ja siiderien osalta turhan kevyt eikä anna aseita pidempään illanviettoon.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Naughty BRGR
Lönnrotinkatu 13
00120 Helsinki
http://www.naughtybrgr.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti