torstai 30. kesäkuuta 2016

Krog Roba

Joskus Helsingissä oli aika, jolloin hotellien ravintolat edustivat ylimmän keittotaidon tyyssijaa. Sittemmin ajat muuttuivat ja parhaimmat ravintolat löytyivät varmasti kaikkialta muualta kuin hotellien yhteydestä. Nyt on vastaiskun paikka! Nimittäin Pikku Roballe loppukesästä 2015 auenneen Lilla Roberts -hotellin ravintola Krog Roba yrittää jälleen muutosta omalla kontribuutiollaan. Paikkahan saattaa olla joillekin yllättävänkin tuttu entuudestaan, sillä se toimi aiemmin poliisilaitoksena. Pikku Roban ympäristö on muutoinkin kokenut miellyttävän, ja ehdottoman tarpeellisen, face liftin viime aikoina. Uusia ravintoloita on syntynyt jopa ruuhkaksi asti.


Kävin Krog Robassa pariin otteeseen lounaalla. Valittavana lounasaikaan on normaalit viikoittain vaihtuvat lounasannokset, kolmen ruokalajin menu tai ns. all day -annokset. Valinnanvaraa siis on. Otin molemmilla kerroilla yksittäisen lounasannoksen: ensimmäisellä kerralla karitsaa ja toisella kerralla siikaa ja parsaa. Täytyy sanoa, että annokset edustivat tämän vuoden kahden ensimmäisen kvartaalin ehdotonta kärkikastia Pennyn ja Oxin kanssa. Annokset olivat muhkean elegantteja, tyylipuhtaita täysosumia. Karitsa suli suuhun ja lisukkeet täydensivät sitä oivallisesti (14,90 €). Hiillostettu siika beurre blanc -kastikkeella oli hetkessä kiinni oleva annos ja jätti raikkaudessaan miellyttävän muistijäljen loppupäivään (14,90 €). Alkuun tuotu leipäkori herätteli kivasti ruokahalua. Jälkkäriäkin olisi ollut tarjolla, mutta kympin hinta herätti epäilyksiä. Tosin hinnan ymmärtää, jos sama linja jatkuu myös jälkiruoissa.


Krog Roban ruoka todettiin ensiluokkaiseksi, mutta sisustus ei kalpene sille yhtään. Se on onnistunut yhdistelmä skandinaavisuutta ja jonkinlaista vanhanajan siirtomaameininkiä(!). Tyylikkäitä yksityiskohtia on paljon. Erilaiset valaisimet, voimakkaat värit ja mosaiikkikuvioinen lattia mainittakoon tässä yhteydessä. Visuaalista ilotulitusta parhaimmillaan! Miljööstä tulee vähän mieleen Bronda, eli nyt ollaan tekemisissä yhden Helsingin tyylikkäimmän ravintolasisustuksen kanssa.


Porukkaa riitti lounasaikana, joten suuremmalla iskuryhmällä varaus on ehdottoman suositeltava lähestymistapa. Palvelu oli huoliteltua lounaan kiireessäkin, mutta ensimmäisellä kerralla pienen laskutusepäselvyyden päätteeksi tajusin maksaneeni lounaastani euron ylimääräistä. Harmitti. Loppupäivän.

Kun ruoka ansaitsi täydet pisteet ja ravintolan miljöö on yksi Helsingin upeimmista, ei voi kuin suositella käyntiä Krog Robaan. Itse ajattelin testata seuraavaksi all day brekkiksen (klo 12.30–16, 29 €) tai ihan vain kehutun drinkkitarjonnan baarin puolella.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Krog Roba
Pieni Roobertinkatu 1-3
00130 Helsinki
https://www.lillaroberts.com/ravintola 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti