perjantai 20. toukokuuta 2016

Soil Wine Room

Kukapa ei tykkäisi tapaksista, noista espanjalaistyylisistä pikkupurtavista? Niinpä, ei minullekaan tule ketään mieleen. Vaikka kesäistä Kataloniaa kohtaan on krooninen ikävä, tapaksia syödäkseen ei tarvitse lähteä Barri Goticin kapeille kujille Barcelonaan, vaan suunnata kengänkärjet kohti Helsingin Fredaa. Siellä sijaitsee syksyllä kaksi vuotta täyttävä tapas- ja viinibaari Soil Wine Room.


Kalkyylieni mukaan ravintolan tekee mielenkiintoiseksi ainakin kolme seikkaa: 1) keittiötiimi, josta löytyy osaamista ja kokemusta aina pohjoismaista fine diningia Barcelonassa tarjonneesta Routa-ravintolasta saakka, 2) paikan viinit ovat Suomen leveysasteilla harvinaisia eikä niitä löydy monopolin hyllyiltä ja 3) tietysti ne tapakset. Helsingistä saa muuten yllättävän vähän näitä herkkuja. Copas y Tapas ja Bar Teos ovat tulleet toki tutuiksi ja ne on kohtuuhyviksi todettu, mutta uutuuttaan hohtavaa Palmaa en vielä ole päässyt testaamaan.

Olimme liikkeellä lauantaina alkuillasta – varaus oli toki tehtynä, kuten asiaan kuuluu. Soil Wine Roomissa on paikkoja vain 27:lle ensimmäiseksi ehtineelle, joten pettyneitä kannoillaankääntyjiä varmasti riittää vilkkaimpina iltoina.

Ravintolakäyntieni yksi parhaista hetkistä voi suuren yleisön korvissa kuulostaa hieman oudolta. Ei, se ei välttämättä ole pihviveitsen iskeminen medium miinus chateaubriandiin tai hyvän punaviinin tyyppaaminen, vaan se on ruokalistan silmäily ja valintojen pohtiminen aperitiivi kädessä. Kaikki hyvä on vasta edessä, kuten lapsena jouluaaton aamuna.


Cava-lasilliset edessämme valitsimme kattavalta, mutta tiiviiltä listalta Oliivit & Manchego (5 €), Pimientos de Padron (6 €), Patatas Bravas (6 €), Bikini (8 €), Tartar (15 €) sekä Tomaattileipää (5,4 €). Friteeratut perunat ovat aina olleet ehdoton tapassuosikkimme – eikä se pettänyt nytkään. Itse asiassa SWR:n perunat saattoivat olla yksiä parhaista koskaan! Täytyy myös mainita Bikini-sandwich eli paahdettua leipää, ankanmaksavoita, ilmakuivattua Iberico-kinkkua ja Manchegoa. Syntisen rasvaista ja saatanallisen herkullista. Härkätartar vei myös kielen mennessään. Tavalliset tomaattileivät nousivat myös arvoon arvaamattomaan maukkaan oliiviöljyn ryydittämänä. Fiilis jälkeenpäin oli varmaan sama kuin ala-asteen hiihtokilpailujen tuomarilla: kaikki kilpailuun osallistuneet voittivat. Toisin sanoen kaikki tapakset olivat poikkeuksellisen ensiluokkaisia, eikä tässä ole syytä väen väkisin keksiä niistä heikkouksia. No, olkoon menneeksi. Oliivit olivat vain oliiveja.


Tarjoilija suositteli tilaamaan kahdelle 5-6 annosta jaettavaksi ja näin siis myös suunnilleen toimimme. Määrä oli oikein riittävä, mutta ei toisaalta kuitenkaan yliampuva. Pari lasia viiniä molemmille ja nuo mainitut tapakset tekivät loppulaskuksi noin 75 euroa, mitä voidaan pitää verrattain edullisena hinta-laatusuhteen noustessa kivasti maksimiin.


Soil Wine Roomista ei tietenkään voi kirjoittaa mainitsematta viinejä. Maahantuodut viinit olivat mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia. Maistamamme cava (8 €) ja spätburgunder (7 €) todettiin oivaksi seuraksi tapasten kera. Laseittain viinejä sai kuitenkin yllättävän vähän, mistä miinusta.

Soil Wine Room on särmikkään tunnelmallinen ravintola. Laaja viinivalikoima seinällä on kiva ”yksityiskohta”. Palvelu sujui asiantuntevasti ja sopivalla vauhdilla.

Ravintola oli briljantti uutuus meille, vaikkei se mikään untuvikko olekaan. Nyt löytyi paikka, jota suositella ravintolavinkkejä kysyville – paikka, jossa upea ruoka ja juoma lyövät leikkisästi kättä loistavan hinta-laatusuhteen kanssa. Mutta muista varata pöytä ajoissa!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





Soil Wine Room
Fredrikinkatu 37
00120 Helsinki
http://soilwineroom.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti