maanantai 2. toukokuuta 2016

Putte's Bar & Pizza

Kirjoitin jokin aika sitten käynnistäni Uudenmaankadun Piece ’n’ Lovessa käyttäen paikan ankkapizzasta sellaisia ylisanoja ja adjektiiveja, että siinä olisi jäänyt Jethro Rostedtkin pahasti kakkoseksi myyntipuheissaan. Kirjoituksessa arvelin, että ankkapizzan voisi haastaa vain Putte's Pizza ja eritoten sen ykkösnyrkki Funghi. Arpa oli siis heitetty ja asetelma selvä: käynti Kalevankadulle ja äkkiä. Siihen tarvittiin vain darrainen sunnuntai-iltapäivä, kun löysin itseni mutustelemasta pizzan reunaa Puttesissa.

Funghi (15 €) on minulle vanha tuttu edelliseltä käyntikerralta. Se oli silloin aivan ensiluokkainen, yksi parhaista pizzoista koskaan. Enkä ole ollut arvioni kanssa yksin, sillä mm. Nyt-lehti on rankannut kyseisen pizzan Stadin parhaaksi. Kuten useimmat maapallon tarjoamat herkut, on tämäkin yksilö perin yksinkertainen eikä sisällä mitään ylimääräistä: vain laadukkaita herkkusieniä, mozzarellaa ja rucolaa.


Vanhoja yhteisiä muistoja helliessäni pizza tuotiin eteeni. Ulkonäkö oli heti skidi pettymys. Reunan paiseet saivat huomioni. Maistetaan. Sen minkä häviää kenties ulkonäössä, voi yrittää saada kiinni maussa. Mausta olikin edelleen jäljellä loistavia piirteitä, mutta se viimeinen vaihde jäi kytkemättä. Täytteet olivat turhan keskellä ja reunat vastaavasti ylikorostuneet. Tuntui, että pizza oli tehty vähän sinnepäin, sutaisten ja hutaisten. Se oli sunnuntaiversio! Kamppailu oli joka tapauksessa ratkennut – ei pistevoitolla, vaan tyrmäyksellä. Funghi ei enää kamppaillut kaupungin pizzakuninkuudesta, vaikka neljän tähden tekele edelleen olikin.

Putte's on syntymästään saakka ollut pala Berliiniä Helsingissä. Sitä ovat kansoittaneet parrakkaat flanellipaidat, eikä siinä mitään. Aina on mahtunut mukaan. Sisustus on trendikkään karu, mutta särmääkin löytyy. Tarjoilu on sutjakkaa, ei erityisen ystävällistä tai henkilökohtaista. Tilaukset tehdään tiskillä.

Putte's on yksi niistä pizzerioista, jotka ovat mullistaneet Helsingin pizzaskeneä raikkaan laadukkailla ja omaperäisillä tuotteillaan. Se on edelleenkin loistava pizzapaikka, mutta vanha mestari on saanut kovia haastajia viime vuosina, eikä välttämättä ole pystynyt vastaamaan huutoon täysin palkein. Tämä on kuitenkin vain voitto meille kaikille pizzanrakastajille. Olkaamme koventuneesta kilpailusta onnellisia ja nauttikaamme laajasta valikoimasta jatkossakin!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti