lauantai 14. toukokuuta 2016

Burger King

Suomen arvostetuimmatkin ravintola-asiantuntijat käyvät pikaruokapaikoissa syömässä. Osa tosin salaa. Myös me tavalliset raflaintoilijat käymme niissä. Eikä siinä mitään, onhan pikaruokapaikoilla tiettyjä selkeitä etuja puolellaan: niitä on runsaasti, ne ovat oikeissa paikoissa, tasalaatuisia, hyvin auki ja tietysti palvelultaan nopeita. Klassiset pikaruokaravintolat, etunenässä esim. McDonald’s ja Burger King, edustavat ravintoloiden ns. entry level -tasoa. Niihin on helppo mennä nuorempana ja pienemmän omaisuusmassan rasittamana.


Nuorempana tuli väiteltyä elämän suurimmista kysymyksistä: Darude vai Bomfunk MC’s, Selänne vai Koivu, Big Mac vai Iso Carolina? Sittemmin ainakin Carolinat ovat siirtyneet manan majoille, mutta vastapainoksi Whopperit ovat nousseet framille Burger Kingin väkevästi startanneen Suomen valloituksen myötä. Valloituksesta voidaan todellakin puhua – sen verran suurella mediahypellä ja ryminällä ketju on Suomeen saapunut. Baker’sin entisiin tiloihin Manskulle avattuun ensimmäiseen ravintolaan porukka jonotti kuin ilmaisia ämpäreitä konsanaan.



Yhteisen matkamme varrella on tullut maisteltua BK:n listaa aika hyvin läpi: hamppareista ainakin Whopper, Tupla Whopper, Big King, Steakhouse ja Long Chicken. Vaikka Whopper edustaakin laadukasta jokamiesluokan karvalakkituotetta omassa vertailuryhmässään, on high end -puolella voittajan valinta Steakhouse – aina tuplapihvillä. Siinä yhdistyvät hienolla tavalla grillattu naudanlihapihvi ja maanmainio sämpylä muihin makuihin, kuten pekoniin, paahdettuun sipuliin ja BBQ-kastikkeeseen. Erityisesti sämpylä on ei-höttömäisyydessään viehättävästi erilainen sekä oman pesän että kilpailijoiden vastaaviin verrattuna. Burger Kingin ranskalaiset ovat samaa mitä muuallakin, mozzarellatikut ihan jees, mutta Chili Cheese Bitesit floppi.


Burger Kingejä on Suomessa jo parisenkymmentä eikä voittokululle näy stoppia. Eksoottisimmat kohteet löytyvät Tallinkin laivalta ja yllättäen aivan Helsingin ytimestä – Rautatieasemalta. Jokunen saattaa vielä muistaa, kun vuoden 2014 alussa Burger King -junan puksuttaessa kohti Rautatieasemaa herätti sen tuleva lokaatio suurta porua kanssakulkijoidemme keskuudessa: miten on mahdollista, että kansainvälinen pikaruokaketju tulee ravintola Elielin entisiin tiloihin ja Eero Järnefeltin Koli-freskon alle vääntämään niinkin banaalia ruokaa kuin burgeria? No, lopputuloksena meillä on vähintäänkin Suomen mittakaavassa kaikkien aikojen tyylikkäin pikaruokaravintola ihastuttamassa upean historiallisella miljööllään meitä liikenteen solmukohdassa kiitäjiä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu



http://www.burgerking.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti