sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Eatos


Tilintarkastajien, välillisen verotuksen asiantuntijoiden ja muiden valkokaulushiippareiden iloksi parisen vuotta sitten avautunut Eatos on osa viimevuosien aitomeksikolaisen ravintolatarjonnan vyöryä. Ravintola sijaitsee KPMG:n alakerrassa, osana uudehkoa toimistopalatsiketjua junaratojen ja Musiikkitalon välissä.

Eatos on saanut innoituksensa klassisesta Mexico cityn katuruoasta, jota on kehitetty edelleen korkealaatuisemmaksi taaten asiakkaille paras makuelämys ruoan alkuperää kunnioittaen. Näin todetaan ravintolan nettisivuilla, mikä kuulostaa kyllä oikein hyvältä. Kirjoitin hiljattain Cantina Westistä, joka tunnetusti edustaa tyystin eri koulukuntaa (old school) kuin nämä meksikolaiset nuorekkaat kilpakosijansa. Erot tulevat esiin monessa, erityisesti raaka-aineissa ja mauissa.

Eatoksessa (vai Eatosissa?) on tullut käytyä parin vuoden aikana nelisen kertaa. Tämä kirjoitus kuitenkin pohjautuu pariin viime kertaan, joista toinen ajoittui Cityn legendaaristen Syö Helsinki -viikkojen aikaan ja toinen tavalliseen arki-iltaan. Molemmilla käyntikerroilla valitsin hyvin rakennetulta listalta quesadillan: ensimmäisellä kerralla possu- ja toisella härkäquesadillan (14,90–15,90 €, Syö-viikoilla 10 €). Näiden kaikkien tacojen, tortillojen, burritojen ja quesadillojen kanssa menee helposti sekaisin, vaikka olisi kuluttanut yliopiston penkkiä keskimääräistä enemmän. Olenkin ratkaissut tämän ongelman seuraavalla kaavalla: ota aina quesadilla. Eli vielä selvennyksenä: ota aina quesadilla. Ai, miksi? Koska se on hyvää. Koska siinä on sulatettua juustoa. Quesadilla on juustolla ja muilla suolaisilla täytteillä täytetty puolikuun muotoon taitettu maissitortilla. Täytettyä tortillalettua paahdetaan tai paistetaan kunnes juusto on sulanut. Valmis quesadilla leikataan siivuiksi ennen tarjoilua.


Eatoksen (vai Eatosin?) quesadillat pelittivät, mutta niissä ei ollut tekijää, joka olisi nostanut ne selvästi tavanomaisuuden keskiarvon yläpuolelle. Kympin hinnalla diili on hyvä, mutta n. 15 euron hinta alkaa jo kieppua turhan korkealla. Palvelu sujui molemmilla kerroilla eri henkilön toimesta ns. toisella kotimaisella. Yritin tilata laskua turistiespanjallani (la cuenta por favor), mutta kömpelö hauskuuteni osui omaan nilkkaan, kun jouduin vaihtamaan kielen takaisin englanniksi. Tilat ovat suurten ikkunoiden vuoksi valoisat. Jos Cantina West on vetänyt kaiken yli kitschimäisellä sisustuksellaan, niin Eatos edustaa toista ääripäätä kylmän kolkoilla sisätiloilla.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Eatos
Töölönlahdenkatu 3
00100 Helsinki
http://eatos.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti