sunnuntai 7. helmikuuta 2016

The Mess

Kuljin kerrankin trendin eturintamassa, kun kävin heti avajaisviikolla testaamassa The Messin lounaan Pikku Roballa. Olinhan kulkenut joka-aamuisen työmatkani tämän työmaan vilinää väistellen, josta nyt on kuoriutunut uutuuttaan hohkava, 300 luovaa nomadineroa sisäänsä nielaiseva coworking-yhteisö nimeltään Mothership of Work eli kavereiden kesken MOW. 


Lounaan aloitus on hassu: ilmoitin sisääntulon läheisyydessä päivystäneelle tarjoilijalle, että olen tulossa lounaalle ja ottaisin lohipastan (11,50 €). Tarjoilija sanoi, että voisin mennä vapaalle paikalle ja tilaus tultaisiin hetken päästä ottamaan. Jaa, kuulostipa turhan monimutkaiselta. Ravintolan hyörinää mittaillessani arvokkaasta lounasajastani oli lohkaistu nopeasti yli viisi minuuttia. Kävin sitten toiselta tarjoilijalta tilaamassa pastani. Sen jälkeen sain ohjeet käydä hakemassa salaattia ja keittoa, jotka kuuluivat annokseeni. Yes sir! Tomaattikeitto ajoi sinänsä asiansa, mutta leipä ja salaatti olivat kovin tylsiä.

Ankeahkoa alkupalaa särpiessäni odottelin turhankin innokkaana lohipastan suomaa pelastusta. Meni 10 minuuttia. Toinenkin. Pelastusta ei kuulunut. Jouduin jälleen vaivaamaan tinkimätöntä työtään tekeviä tarjoilijoita. Kysyin pastani perään ja sitä luvattiin puolestaan kysyä keittiöstä. Viiden minuutin kuluttua kokki toi eteeni annokseni. Ei pahoitteluja. Söin sen nopeasti. Hyvää annoksessa oli lohen määrä (minulla on vieläkin traumoja opiskelijaruokala-annoksista). Huonoa siinä oli annoksen pienuus ja sen kohtuullisuuden rajat ylittävä nestepitoisuus. Pastaa oli vaikea syödä siististi, jos se jotakin lounaalla kiinnostaa.


Lievitin oloani kahvilla, joka yllättäen kuului hintaan. Olin nimittäin aivan varma, että tällaisissa paikoissa kate otettaisiin ylihintaisesta kahvista. Tässä suhteessa tapahtui siis käyntini ensimmäinen ja ainoa positiivinen poikkeus.

Miljöö on The Messissä modernin viileä ja valoisa. Suuret ikkunat näyttävät Pikku Roban koko helmikuisessa ankeudessaan. Sisältä on hyvä hakea turvaa loskalta, mutta tarjoaako The Mess sellaista? Ensimmäinen kerta oli nimittäin kovin hapuileva. Ehkä tämän vuoksi olenkin yleensä mennyt testaamaan tulokkaat vasta siinä vaiheessa, kun kiusallisista lastentaudeista on päästy eroon. Mitään sellaista ei kuitenkaan tapahtunut, että olisi syytä olla antamatta ravintolalle vielä toista tsäänssiä. Ehkä seuraava vierailuni voisi kuitenkin ajoittua afterwork-aikaan.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




The Mess
Pieni Roobertinkatu 9
00130 Helsinki
http://www.themess.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti