sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Sipuli

Ravintola Sipuli ja joulubuffet. Tämän vuoden käynti taisi olla jo kolmas vuosi putkeen. Tästähän alkaa muodostua pikkuinen perinne. Onneksi porukka ympärillä on vaihtunut joka vuosi, hehe!
Sateisena ja synkkänä joulukuun alun iltana oli miellyttävä paeta arkea vanhan tiilimakasiinin suojiin. Sipulin sisätilat ovat muutamasta käyntikerrasta huolimatta jääneet hieman mystisiksi. Ensin pari kerrosta yläkertaan, siellä vielä pikkukävely parin eri tilan läpi, kunnes aukeaa näkymä Talvipuutarhaan, jossa tarjoillaan joulubuffet. Tila on avara ja erilaisin valoin täytetty. Vähän ruotsinlaivamainen, mutta ihan tyylikäs.

Kuten lähes aina tämän kaltaisissa kinkereissä, on alkupalapöytä se juttu täälläkin. Parin lautasen strategialla siitä saa hyvän kokonaiskuvan. Alkuruoista nostaisin korokkeelle mainion sokerisuolatun härän, pähkinäisen hanhiterriinin sekä hunajapaahdettun punajuuren kera sinihomejuuston. Eikä toki sovi väheksyä siianmätiä ruohosipuli-smetanamoussella, koska sitä reilusti lautaselle laittamalla lohkaisee kivasti loppulaskusta euroja pois, ainakin siis noin kuvaannollisesti. Tämän vuoden käyntikerralta jäi kuitenkin fiilis, että olisiko alkupalapöytä ollut vieläkin runsaampi aiempina vuosina.


Pääruoan kanssa ei pidä lähteä keulimaan, koska silloin ilta saattaa päättyä ennen maaliviivaa. Tarjolla on niin lihaa (karitsan paahtopaistia) kuin kalaa (paahdettua lohta) sekä niiden kaveriksi paahdettuja juureksia ja perunaa. Karitsa oli takuuvarmaa, mutta se ehti nopeasti jäähtyä lautasella. Juurekset, rosmariiniperuna ja savupekonikastike komppasivat oivasti karitsaa.


Väliruokana nautimme ranskalaisia juustoja, joita oli esillä sen seitsemää sorttia. Tässä kohtaa kuitenkin mieli oli ehtinyt livahtaa jo jälkkäripöydän puoleen, joten meiningissä oli hieman pelailun makua. Juustojen rinnalle tarjottiin mm. karamellisoituja pähkinöitä tryffelihunajassa, mikä osoittautuikin mielenkiintoiseksi tuttavuudeksi – siis hyvässä tarkoitan.


Jälkiruokapöytä on oleellinen osa tasapainoista illallista, joten sitä kohti. Tällä kertaa keskityin kuitenkin vain muutamaan tuotteeseen, sillä jätin kokonaan väliin suklaa-kirsikkakakun sekä maustekakun. Kuka jälkimmäistä edes ottaa, käsi pystyyn? Valintani osoittautui enimmäkseen oikeaksi, sillä tähtianiksella maustettua jogurttimoussea ja marinoituja mangonpalasia olisi voinut syödä ravintolan sulkemisaikaan saakka. Sen verran hyvää nimittäin oli. Marmeladit ovat myös varma hitti, ainakin minusta. Niiden makuun onkin hyvä lopettaa illan syömiset. Ai niin, kuivuneet macaronit maistuvat sitten pahvilta, joten ne voi jättää turvallisesti hienoon asetelmaansa, jossa ne noutopöydässä ovat. Meiltä ne jäivät yhden puraisun jälkeen syömättä.


Sipulin joulubuffet ei tuota ikinä pettymystä, varsinkaan kun siitä nauttii puolella hinnalla normaalista. Silti jäi fiilis, että taidan jättää ensi vuonna nämä pidot väliin.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Ravintola Sipuli
Kanavaranta 7
00160 Helsinki
http://www.ravintolasipuli.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti