keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Momotoko

Varokaa, ramenit ovat rantautuneet lopullisesti Helsinkiin! Jonkinlaisena miinanraivaajana toimi Hietalahden kauppahallin Fat Ramen, joka on oivaksi paikaksi todettu jo aiemmin. Nyt maihinnousun on suorittanut myös Yliopistonkadulle avattu Momotoko, joka tarjoaa tätä helsinkiläisten kielellä olevaa japanilaista herkkua lounaan, late lunchin sekä iltapalan merkeissä.

Iskimme ravintolaan ystäväni kanssa perjantaina alkuillasta ja onnistuimme saamaan viimeisen vapaana olevan pöydän. Mutta sitä ennen oli tilattava annokset tiskiltä. Valintani kohdistui listan ensimmäiseen annokseen eli Original Tonkotsuun, joka sisälsi mm. possunkylkeä, tofua, maissia, vihanneksia ja kananmunan (15,50 €). Ystäväni päätyi lyhyemmin, mutta kankeammin lausuttavaan Shoyuun, joka oli muutoin lähes sama, mutta possu oli vaihtunut kanaan (15,50 €).




Annokset olivat muhkeita niin kooltaan kuin makumaailmaltaan. Possu oli rasvaisen maukasta ja liemi ensiluokkaista. Yksittäiset raaka-aineet oli aseteltu kulhoon kauniisti ”omiin lokeroihinsa”, mikä miellytti silmää. Kylkeen sai pienen kimchi-lautasen, josta pystyi hakemaan takapotkua aina välillä.

Momotokon hinnat voivat tuntua äkkiseltään kovilta, mutta rahalle saa myös vastinetta. Palvelu on ystävällistä ja annokset tulevat täydessä ravintolassa pöytään juuri, kun on miettimässä, että milloinkohan ne mahtavat saapua.

Tila on Wrong Noodlesista tuttu eli pieni ja ahdas eikä mikään kodikkuuden kehto. Reissusta Momotokoon jäi täysi vatsa ja hyvä fiilis. Ensi kerralla täytyy testata donburi riisiannokset.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Momotoko
Yliopistonkatu 5
00100 Helsinki
http://www.momotoko.com/

3 kommenttia:

  1. Pitääkin käydä testaamassa tuo Momotoko. Oon Fat Ramenin käyny kesällä testaamassa ja sen ongelmana oli annoksen pieni koko. http://normigosse.blogspot.se/2015/10/bodo-mautonta-nuudelisoppaa.html
    Kävin testaamassa myös paikallisen esityksen, joka osottautui surkeaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ramenit ovat pinnalla! Fat Ramenista kirjoitin muuten arvostelun jokin aika sitten. Momotokon ongelma ei tosiaan ollut annoksen koko enkä sanoisi, että Fat Rameninkaan. Jos noista kahdesta pitäisi valita, niin valitsisin Fat Ramenin. Bodo pitänee testata myös jossain vaiheessa!

      Poista
    2. Itelle toi momotoko uppos paremmin kuin Fat Ramen. Tosin tosta onkin jo hieman aikaa kun oon Hietalahdessa käynyt. http://normigosse.blogspot.fi/2016/01/momotoko-parempaa-nuudelikeittoa.html

      Poista