torstai 5. marraskuuta 2015

Kita

Sushibuffet. Tuo helpotuksen keidas monitoimitila-aavikon keskellä vaeltaville nykyajan prekariaatille. Sushien suosio ei ole jämähtänyt menneisiin vuosi(kymmeni)in, vaan suosiota riittää täyttämään ravintolat tänäkin päivänä. Väitänkin, että ne ovat tulleet jäädäkseen. Aivan kuten vaikkapa pizza tai hampurilaiset.

Sushibuffet lounaaksi on jonkinasteinen kielletty hedelmä: tiedät, että tulee syötyä – aina liikaakin. Ja lounarikaan ei riitä – edes se kallein. Mutta silti se on lounasviikon kohokohta. Sitä odottaa enemmän kuin sen vakkarilounaspaikan varmaa salaattibuffaa.

Kita Eteläespalla tarjoaa sushibuffetin lounaalla (11,90 €), arki-iltaisin (14,90 €) ja lauantaisin (14,90 €). Lounaalla on täyttä ruuhka-aikaan. Onneksi pöytä löytyy, niin ei tarvitse jäädä palloilemaan kahvitermarin viereen. Niin, kahvi kuuluu hintaan. Lautaselle on helppo kasata sopiva määrä erilaisia susheja, sillä valinnanvara on kohtuullisen laaja – ei ylitsepursuava, mutta riittävä. Järkyttävimmät ylilyönnit (à la pekonisushi) on onneksi jätetty kokin limbiseen aivokuoreen vielä hautumaan. Sushit olivat tuoreita ja maukkaita: perushyviä. Osa oli perinteisiä ja osassa oli haettu vähän twistiä kastikkeilla ja erikoisemmilla täytteillä.


Sushit ovat luonnollisesti se pääjuttu näissä kinkereissä, mutta eräänlaisena lisukkeena Kitassa oli tarjolla mm. salaatteja, erilaisia tempuroita ja nuudeliwokkia. Ne jäivät kuitenkin soittamaan epävireisesti kakkosviulua lounaan ajaksi. Myöskään jälkkärinä nautittu hedelmäannos (eli hunajamelonia ja appelsiinilohkoja) ei herättänyt intohimoja, vaan toimi ainoastaan suunraikastajana.

Kita on autenttinen ravintola siinä mielessä, että työntekijät ovat ilmeisesti japanilaisia. He ovat myös ahkeria täyttämään ruokatarjontaa sekä hakemaan tyhjiä lautasia pois. Ystävällisyys ilmenee huomaamattomuudessa ja mainitussa tehokkuudessa. Miljöö on jotenkin kliinisen tuntuinen, ei kovin kodikas.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Kita
Eteläesplanadi 4
Helsinki
http://kitaravintola.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti