maanantai 12. lokakuuta 2015

Story

Stoori on periaatteessa kunnossa: Vanhan kauppahallin historiallinen miljöö, viime vuonna uusitut puitteet,  taustalla Michelin-tähtitason keittiöosaamista. Lähtökohdat ovat siis kunnossa, mutta Story ei silti ihan lunastanut odotuksia.

Mennessäni lounaalle Vanhaan kauppahalliin tiesin vain sen, että kohteeni on hallin keskiosan ravintola Story ja valintani pasta arrabiata salsiccia-makkaralla (13,50 €). Sitä en tiennyt, että lounas ei sisällä mitään muuta – taustalla oli kyllä pelko tästä mahdollisuudesta. Tiskiltä tilatessani sain mukaani pari leipäpalaa, jotka kannoin paikalleni. Ei kuitenkaan salaattia, ei levitettä leivälle. Hain vesilasin ja jäin odottelemaan lounastani. Vajaan 10 minuutin jälkeen sain eteeni pienehkön, valjuhkon ja suhteellisen mauttoman pasta-annoksen. Onneksi edes makkaraa oli kohtuullisella mitalla annosteltu!


Niin ilkeältä kuin se kuulostaakin, on se sanottava ääneen: ei Helsingin lounasskenessä pärjää ylihinnoiteltuja pienehköjä annoksia tarjoamalla, kun monessa muussa ravintolassa tarjoillaan laadukkaampaa, monipuolisempaa ja edullisempaa lounaskokonaisuutta. Edes historiallinen miljöö ei auta yhtään asiaa, tai korkeintaan ehkä ravintoloitsijan näkökulmasta turistivirran muodossa.



Ai niin, kysyin myös lopussa, että kuuluuko kahvi lounaan hintaan. Ei kuulemma kuulu, mutta se maksaa vain kolme euroa ja sitä olisi saanut juoda toisenkin kupin. Minulle olisi riittänyt yksi, jos se olisi kuulunut lounaaseen. Poistuin pettyneenä paikalta. End of Story.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu







Story, Vanha Kauppahalli
Eteläranta
00130 Helsinki
www.restaurantstory.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti