tiistai 20. lokakuuta 2015

Pjazza

Reilun vuoden auki ollut italialaishenkinen Pjazza yhdistää pizzan ja jazzin. Kuulostaa kiehtovalta konseptilta, mutta kuulemani ja lukemani arvostelut ovat olleet ristiriitaisia. Yhtäältä pizzoja on kehuttu, toisaalta palvelun hitautta moitittu. Pitkä perjantai-ilta oli siis odotettavissa, eritoten kun porukkaa ryhmässämme oli vajaa kymmenkunta. Mutta mikäs hyvässä seurassa on viettää aikaa samalla kuunnellen jazzia? Niin, livejazzia pitäisi nettisivujen perusteella olla tarjolla joka ilta, mutta käyntikerrallamme musiikki tuli kyllä kaiuttimista.

Arvoimme jonkin aikaa alkupaloja, jolloin auttavainen tarjoilijamme ehdotti, että ottaisimme koko porukalle yhteisen jaettavan setin, johon kuuluisi italialaisia leikkeleitä ja juustoja sekä bruschettaa mm. tapenaden ja marinoitujen kirsikkatomaattien kera. Tällöin hinnaksi tulisi 10 euroa henkilöä kohden. Kuulostipa hyvältä idealta ja helpotti kummasti valintojen tekemistä! Pöytään kannettiinkin kolme valtavaa vatia, joista riitti syötävää jokaiselle aivan riittävästi. Alkupalat vaikuttivat kaikin puolin hyvältä diililtä, kun tällä tavoin sai maistaa läpileikkauksen erilaisia alkupaloja ja vieläpä erittäin kohtuulliseen hintaan.


Vaikka olenkin melko vannoutunut karnivori, olen huomannut, että pizzojen kohdalla voi toimia lihatonkin vaihtoehto, esim. jonkinlainen laatusieniä sisältävä pizza. Putte’s Bar & Pizzan Funghi on tunnetusti yksi kaupungin parhaimpia pizzoja, joten siltä pohjalta halusin maistaa Pjazzan Porcini-pizzan (16 €), jossa oli normiherkkusienten tilalla tatteja. Tattien lisäksi pizzassa oli mozzarellaa, valkosipulia ja persiljaa. Porcini oli pohjaa ja täytteitä myöten laadukkaan tuntuinen kokonaisuus. Tateissa oli makua, vaikkakin ne tuntuivat myös melko suolaisilta. Hyvässä seurassa pizza ehti vähän jo jäähtyä, mutta siitä ei auta syyttää muita kuin itseään. Pizza oli hyvä, mutta pizzaskenen aivan ylimpään viidennekseen sen rahkeet eivät riittäneet.

Jälkiruoista ei kukaan enää täyttävien alkupalojen ja pizzan jälkeen uskaltanut edes haaveilla, vaan viimeistelimme viinit ja muut juomat laskua odotellessa. Sitä pelkäämääni turhauttavaa tarjoilijan ja palvelun odotusta ei tapahtunut koko illan aikana. Liekö sitten syynä se, että meitä oli tosiaan isompi porukka ja pöytämme sijaitsi yläkerran parvella, jota isännöi italialainen(?) tarjoilija. Homma oli hänellä hanskassa kohtuuhyvin, jos ei lasketa yhtä unohtunutta pääruokaa ja minulle tuotua väärää siideriä (”ei meillä ollut sitä toista, niin toin sinulle tätä kalliimpaa kysymättä”). Unohtunut pääruoka tarjottiin talon puolesta.

Palvelu tapahtui suomen ja italian sijasta englanniksi. Pjazzan nettisivut ovat muuten kyllä super cool, mutta ne ovat auttamattoman epäkäyttäjäystävälliset. Ei se ulkonäkö, vaan toimivuus, olisi ravintoloitsijoidenkin hyvä tiedostaa.

Pjazza on säilyttänyt fyysisten puitteiden mahdollistaman upean tyylin ja miljöön (edeltäjä Kitchen &Co. oli myös pirun tyylikäs paikka!). Eteisen baarissa on hyvä herätellä ruokahalua drinkin ääressä. Kun tarjolla on kattava lista italialaisen keittiön herkkuja ja taustalla soi jazz, voi ihminen ajatella, että maailma on kuitenkin hyvä paikka olla ja elää.


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Pjazza
Yrjönkatu 18 B
Helsinki
http://www.pjazza.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti