perjantai 2. lokakuuta 2015

Pastis

Ennen elokuista käyntiäni Pastiksessa oli jo pitkään pitänyt käydä – onhan raflan taustalla jo Murusta tutut ja laadun takeena toimivat persoonat. Pastiksen ruokafilosofia perustuu ranskalaisen keittiön klassisiin herkkuihin ja makuihin, mikä ei äkkiseltään tunnu nojaavan tämän päivän trendeihin, mitkä puolestaan hakevat voimansa mm. Meksikosta ja Aasiasta. Taitaa kuitenkin olla niin, että ranskalainen keittiö ei ole riippuvainen muotivirtauksista tahi -oikuista, vaan sen klassinen asema perustuu pitkälliseen ja perustavanlaatuiseen keittiötaitoon, intohimoa tietenkään unohtamatta.

Heti ensisilmäyksellä (jonka tietysti tein jo kotona) Pastiksen lista oli huikean herkullisen oloinen. Illan helpoin valinta olikin ottaa kolmen ruokalajin menu, jonka saa erinomaisen sopuisaan hintaan (47,50 €). Alkuruoan valinta sen sijaan aiheutti päänraavintaa: ottaisiko klassikkoetanoita vai tartaria? Toisaalta myös leikkelelautanen kuulosti tarjoilijan esittämänä mainiolta. Lopulta päädyin kuitenkin etanoihin, enkä katunut. Niiden tarjoilutyyli ja käytetyt tilpehöörit erosivat valtavirrasta – ja ehdottomasti virkistävään suuntaan. Toki myös vieruskaverini tartar näytti kadehdittavan herkulliselta. Seitsemän hengen seurueemme kesken jaettu Parasta purkista -alkupala oli oiva ehdotus tarjoilijalta. Pateeta oli nautinnollista syödä tarjoillun rustiikkisen leivän päältä.

Pääruoan valinta oli alkuruokaa hieman helpompi: karitsan karetta. Karitsa oli suussa sulavaa ja sienikastike komppasi sitä täydellisesti. Ehdoton voittajan valinta oli myös lisukkeeksi tilaamani syntisen maukkaat tryffelisuolatut maalaisranskalaiset. Annos oli aivan ensiluokkainen, yksi parhaimpia makuelämyksiä viime vuosilta. Kevyt kuola valuu nytkin suupielestä, kun sitä muistelen... Jälkkäriksi sitten vielä pastiksella marinoituja mansikoita ja lakujäätelöä. Mitäs luulette? Täydellinen lopetus täydelliselle menulle: selkeitä, runsaita ja houkuttelevia makuja kokonaisuus täynnä.

Tarjoilu sujui rennolla, mutta varmalla otteella. No okei, yksi lipsahdus sattui, mutta se ei menoa haitannut. Viinilista luonnollisesti kumartaa Ranskan suuntaan. Asiantuntevat viinisuositukset upposivat meihin kuin suomalaisten keihäskultahaaveet kesän MM-kisoissa. Ravintolan miljöö on rauhallisen tyylikäs – ranskalaisten esikuviensa kaltainen.

Pastis nousi heti ensimmäisen käyntikerran jälkeen ravintolasuosikkilistani kärkisijoille! Pastis nyt vain oli todella vakuuttava onnistuneen ravintolaelämyksen jokaisella osa-alueella. Sinne pitää päästä nopeasti uudestaan!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Pastis
Pieni Roobertinkatu  2
00130 Helsinki
http://www.pastis.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti