sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Sushi Wagocoro

Helsingin paras sushipaikka? Tämän väitteen todenperäisyyden tarkistamiseksi kävimme testaamassa ravintolan arkisena kesäpäivänä lounasaikaan. Ensisilmäys ei vakuuta – siis jos etsii trendikkäitä puitteita ja haluaa tilaa ympärilleen. Ei, sellaista ei Sushi Wagocoro tarjoa. Sen sijaan ravintolassa panostetaan ruoan laatuun, mikä lienee tässä bisneksessä kuitenkin se ”main thing”. Pienten tilojen vuoksi moni ottaakin boksin mukaansa.

Lounaalla saa vajaalla kympillä kymmenen makin ja nigirin setin. Aika normi. Otimme sellaisen, mutta myös kovasti kehutun Omakasen eli ns. keittiömestarin taidonnäytteen. Molemmat annokset olivat laadukkaita, mutta kyllä Omakase on sushiskenessä kuin Ferrari 458 ja muut tavanomaisia perheautoja. Siis noin niin kuin kuvainnollisesti. Pöytään tuotiin siika-, kampasimpukka- ja erilaisia lohinigireitä sekä jokerina erikoisia, mutta oikein toimivia jokirapumakeja. Kokonaisuus oli hulvattoman onnistunut. Ai, mitä? Joku huutaa takarivistä, että kuulostaapa tylsältä ja että siitä ja siitä paikasta saa pekoni-banaani-macadamiapähkinänigireitä. Onhan niitä toki itsekin tullut maistettua, mutta sen keskustelun voi käsittääkseni lopettaa nopeasti ja todeta vain, että tämä ravintola onkin ns. aito paikka.

Puutteet puitteissa korvaa ruoan laatu ja japanilaiseen tyyliin toimiva asiakkaita kunnioittava ystävällinen palvelu. Niin, oliko paikka paras? Sen voin varmasti sanoa, että Sushi Wagocoro taistelee siitä paikasta. Käy itse kokeilemassa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu

Sushi Wagocoro
Runeberginkatu 63
00260 Helsinki
https://www.facebook.com/sushiwagocoro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti