keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Nokka


Ari Ruohon houstaamassa ravintola Nokassa on pitänyt käydä jo pitkään syömässä, mutta ”sopivan illan” odottelussa on kestänyt vuosia… Mikä mahtaisikaan olla täydellinen ilta yhdelle Helsingin parhaimmista ravintoloista? Loogisina ihmisinä päädyimme lopulta menemään ravintolaan aivan tavallisena kesäisenä arki-iltana. Emme katuneet ja uudestaan pitää päästä suhteellisen pian.

Jaoimme aluksi Nokan pientilalautasen. Kauniissa annoksessa oli muutamaa lihaa ja paria kalaa sekä mm. sieniä. Kaikki oli taidokkaasti tehtyä ja pienet annokset toivat esiin upeasti alkuperäiset maut. Sehän lienee lähiruoan tarkoituskin! Vaikka estetiikkaan oli panostettu, ei homma mennyt liiaksi kikkailuksi. Pääruoaksi seuralaiseni otti Sipoon minun päätyessä pienen Jaakobin painin jälkeen Vihtiin. Hmm… outoja nimiä näillä annoksilla. Suomeksi sanottuna seuralaiselleni siis grillattua naudan marmorifileetä, minulle paistettua karitsan ulkofileetä ja ylikypsää karitsaa. Annokset jatkoivat keittiön varmaotteista ja korkealla osaamistasolla operoivaa linjaa. Tosin rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että seuralaiseni marmorifilee oli täyden viiden tähden annos, kun taas oma karitsani jäi neljään tähteen. Lisukkeina molemmissa annoksissa oli käytetty mm. naattiporkkanoita ja muita sesongin herkkuja. Lisähuomio vielä seuralaiseni annoksen jonkinlaisista sour cream -perunoista, jotka olivat yksinkertaisesti parasta perunaa, mitä olen koskaan syönyt.

Viinivalinnoissa pitäydyimme suosituksissa. Nostamme hattua naudan kanssa suositellulle rieslingille, joka osui ja upposi. Ei aivan tyypillisin valinta naudalle! Karitsani kanssa sopi mainiosti Rhônen punainen. Tarjoilu oli huippulaadukasta, ystävällistä ja rentoa. Ruoat esiteltiin asianmukaisesti ja viineistä kerrottiin kivasti myös mielenkiintoisia taustatarinoita. Nokan miljöö on oman näkemykseni mukaan yksi Helsingin hienoimmista. Pisteet myös siitä, että keittiöön näkee osista pöydistä. Ammattilaisia työssään on aina hienoa katsella, oli työ mitä tahansa. No, ehkä kokin työtä on miellyttävämpi katsella kuin esim. itseäni toimistopöydän takana…

Nokka on yksi Helsingin laadukkaimmista ravintoloista, minkä huomasi myös lukuisista ulkomaanvieraista, joita suomalaiset illan mittaan toivat sisään.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Ravintola Nokka
Kanavaranta 7 F
00160 Helsinki
http://www.ravintolanokka.fi/  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti