maanantai 7. syyskuuta 2015

La Maison

Pari viikkoa sitten kävimme testaamassa Tehtaankadulle avautuneen mielenkiintoisen tulokkaan, La Maisonin. Avajaistarjouksena sai neljän ruokalajin Signature-menun sopuisaan 35 euron hintaan.

Alkusamppanjan ja keittiön tervehdyksen jälkeen eteemme tuotiin neljää erilaista talon leipää. Leipää oli itse asiassa määrällisesti eniten, mitä on missään tänä leivän vastavallankumouksen aikakautena ollut. Hyvää oli, ei siinä mitään. Sitten tuotiinkin jo ensimmäinen varsinainen menuannos: villisiikaa ja kyssäkaalia muiden härpäkkeiden kanssa. Hyvä ja varma aloitus. Seuraavaksi saimme kukkakaalia parissa eri muodossa. Annos oli mielenkiintoinen, mutta myös erikoinen, eivätkä maut mielestäni aivan osuneet maaliinsa. Näkemystä ja rohkeutta annoksessa kuitenkin oli, mistä pisteet.
Pääruokana oli karitsaa mm. lehtikaalin ja rakuunakastikkeen kera. Karitsa oli laadukkaasti tehty ja se suli suussa. Harmillisesti sitä oli annosteltu lautaselle aika kitsaasti. Tämäkin annos tavoitteli rohkeissa yhdistelmissään kuuta taivaalta, mutta jäi stratosfääriin. Jälkkäriksi saimme jaettavan annoksen jäätä & lunta, mikä sopi oivallisesti kuumaan kesäpäivään. Tosin tilanne seuralaisen kanssa meinasi yltyä käsirysyksi, kun emme oikein päässeet yhteisymmärrykseen annoksen jakopolitiikasta. Ennen laskua tuotiin ekstrana vielä loppumakea, joka paljastui aivan täydelliseksi: pieni kakkusuupala, jota dipattiin kinuskikastikkeeseen. Koska hävisin kilpailun jäästä ja lumesta, minua hyviteltiin asianmukaisesti tässä lajissa.
La Maison ei ehkä nimensä vastaisesti ole niinkään kodikas, mutta ehdottoman tyylikäs paikka. Löytyy loosia, sohvaa, viinikaappia, juustopöytää, peilejä. Ulkona oleva julkisivuremontti loi jollakin tavalla kiehtovan vastakkainasettelun sisätilojen viimeistellylle miljöölle. Tarjoilu oli ammattimaista ja ystävällistä, mutta joidenkin tarjoilijoiden osalta ehkä vähän hätäistä. Ravintola on hyvä uutuus Helsingin ravintolaskenessä rohkeilla ja näkemyksellisinä makuyhdistelmillään!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatusuhde

  


Ravintola La Maison
Tehtaankatu 21
00150 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti