tiistai 8. syyskuuta 2015

Kaskis, Turku

Kaskis on kokonaisvaltaisesti Suomen paras ravintola. Kova väite, mutta noin yksinkertaista se on. Silloin, kun ihminen haluaa seuraavana mainittuja asioita, on hänen oltava yhteydessä ravintolan varauspalveluun:
1) äärimmäisen herkullista, leikkivän kekseliästä, mutta ehdottoman toimivaa ja onnistunutta ruokaa
2) annoksia, jotka vievät nälän eivätkä vaadi ns. grillijälkkäriä
3) informatiivisen, mutta nuorekkaan ja rennon ystävällisen tarjoilun
4) timanttisen hinta-laatusuhteen
5) puitteet, jotka ovat toki kuumat, karut ja kohinan täyttämät, mutta silti täynnä leppoisan odottavaa ja hymyilevää ilmapiiriä.

Joku vääräleuka saattaa uhota, että Olosta saa parempaa ruokaa. Joo-o, kenties absoluuttisella tasolla. Toinen uskottelee, että Morrisonista saa isompia annoksia. Epäilemättä. Kolmas antaa ymmärtää, että Aitossa tarjoilijat kertovat enemmän tietoa annoksista ja viineistä. Siinä ja siinä. Neljäs kuiskuttaa, että Sandrossa on parempi hinta-laatusuhde. On sielläkin hyvä. Viides väittää, että Brondan miljöö on hienompi. No aivan taatusti. Ja varmasti kalliimpi. Kyse ei olekaan siitä, eikä siis mistään yksittäisestä asiasta. Kyse on kokonaisuudesta, jokaisesta ravintolaelämyksen palasesta. Kuten aloituslauseessa totesin, Kaskis on kokonaisvaltaisesti Suomen paras ravintola. Käykää itse kokeilemassa.

Olimme toistamiseen Kaskiksessa. Tämänkertainen reissu ajoittui loppukesään ja sillä kertaa otimme kaksi maistelumenua ja siihen mätsäävät viinit (ne edullisemmat). Kaiken tämän, kun saa skidisti alle satasella (tipin kanssa tietysti yli), voi puhua diilistä, jolle edes Grouponin äkäisimmät tarjoukset eivät koskaan pysty vetämään vertoja. Kahden iltakäynnin perusteella suosittelen vahvasti, ja tarvittaessa vaikka lievää voimaa käyttäen, tekemään makumatkan Turkuun jo pelkästään Kaskiksen takia – vaikkapa sitten Michelin-tähtien alla uinuvasta pääkaupungista asti. Niin, ja onhan Turussa muitakin huikeita rafloja!


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





Ravintola Kaskis
Kaskenkatu 6 A
20700 Turku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti