lauantai 12. syyskuuta 2015

Fornitaly


Jollakseen asti vain pizzojen takia. Mitä ihmettä, kuka niin tekee? Me tietysti. Sanotaan, että kolmen Michelin-tähden vuoksi kannattaa tehdä jo oma matkansa. Vaikka tarkastajat eivät (vielä?) ole tietään Jollaksen perukoille löytäneet, luotimme vahvasti kirjoitettuihin arvosteluihin ja korviin kantautuneisiin huhupuheisiin ja noudatimme tätä mallia.

Olimme heinäkuisena perjantaina paikan päällä sen verran aikaisin työpäivän jälkeen, että vältimme ilmeisesti pahimman jonotuksen. No, oli jonoa sen verran, että takana oleva nainen onnistui pudottamaan hyllyltä pari oliiviöljypulloa lattialle. Siinä pääsi heti testiin paikan palvelukulttuuri. Hyväksihän sen pystyi vierestä todistamaan: ennemminkin pullot tiputtaneelta naiselta pyydettiin anteeksi, kun tällaista sattui. Nopeasti oli sirpaleet ja öljyt putsattu lattialta ja normaali meininki taas jatkui. Eikä muuten mitään ylimääräistä maksua otettu vastaan, vaikka nainen sitä tarjosikin. Täytyy sanoa, että aikamoinen huiske ja vilinä muutenkin pienessä ravintolassa kävi: joku tilaa, toinen odottaa pizzojaan, kolmas on niitä noutamassa, neljäs kyselee focacciasta ja koko ajan henkilöstö tekee hiki hatussa pizzoja yhden hoitaessa koko asiakaspalvelun. Eikä tosiaan ystävällisyydestä tingitty missään vaiheessa. Heipat huikataan keittiöstäkin!

Niin ne pizzat. Tilasimme Fantastican ja Parmigianan, jotka olivat valmiita luvatussa 10 minuutissa. Ne olivat yksinkertaisesti erinomaisia. En uskalla väittää niiden olevan Helsingin pizzaskenen kärjessä ylhäisessä yksinäisyydessään, mutta aivan varmasti ne ovat top kolmosessa. Laadukkaita ja aitoja raaka-aineita, riittävän yksinkertaisia makuyhdistelmiä ja pizzan pyörittämisen iloa löytyi pahvilaatikosta sitä avatessamme.

Kuten joku lukijoista ehkä tietääkin, ei ravintolalla ole tarjota sisätiloja pizzojen nauttimiseen. Olimme etukäteen lukeneet netistä lähikallioista, joissa voi chillailla pizzaansa syöden. Mielikuvissamme eteemme avautuivatkin jylhät meren tyrskyihin antavat kalliot. Todellisuus oli tässä tapauksessa jotain ihan muuta: pieniä kallion nypyköitä, joihin kuitenkin pystyi vilttinsä asettamaan. Merestä ei tietoakaan. Ei se mitään – siinä auringon alla, omien juomien kanssa oli hyvinkin nautinnollista elää kesää ja vain olla.

Laadukkaan ruoan, ja erityisesti huikeiden pizzojen perässä, voi aivan hyvin tehdä vaikka sen oman reissunsa! Fornitaly on Facebook-sivujensa mukaan auki ainakin vielä tämän viikonlopun, joten nopeat ehtivät vielä – hitaat sitten ensi kesänä.


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





Fornitaly
Jollaksentie 54 B
00850 Helsinki

https://www.facebook.com/fornitaly


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti